Essentiële tips voor hottub-onderhoud

Een hottub in je achtertuin: een echte luxe waarin je ultiem kunt ontspannen of juist tijd kunt doorbrengen met vrienden. Om ervoor te zorgen dat je hottub in goede staat is en een zo lang mogelijke levensduur heeft, is regelmatig onderhoud van essentieel belang. Hieronder vind je waardevolle tips om je hottub in optimale conditie te houden.

Regelmatige watercontrole

Het controleren en balanceren van het water in je hottub houtgestookt is cruciaal. Test het water minimaal eens per week met teststrips om pH-waarde, alkaliniteit en desinfecterende middelen zoals chloor of bromide te controleren. De ideale pH-waarde voor water in je hottub ligt tussen 7,4 en 7,6. Door de stoffen in het water goed te balanceren, voorkom je irritaties aan de huid en ogen en bescherm je componenten van je hottub tegen corrosie en kalkaanslag.

Gebruik van een zandfilterpomp

Een effectieve manier om het water schoon en helder te houden, is het gebruik van een goede zwembadpomp. Een zandfilterpomp intex helpt bij het verwijderen van fijne deeltjes uit het water door het zand als natuurlijk filtermedium te gebruiken. Het is belangrijk om de zandfilter elke paar weken terug te spoelen en eens per jaar het zand te vervangen om optimale filtratie te garanderen.

Schoonmaken van de hottub

Vuil, bladeren en ander organisch materiaal kunnen zich ophopen in de hottub en de waterkwaliteit verminderen. Maak daarom regelmatig de oppervlakte van het water schoon met een schepnet en veeg de wanden en bodem van de hottub wekelijks af. Het is ook aan te raden om eens per drie tot vier maanden de hottub volledig leeg te laten lopen en grondig schoon te maken met speciale hottub-reinigers.

Vervangen van filters

Filters spelen een essentiële rol in het handhaven van de helderheid en hygiëne van het water in je hottub. Deze filters vangen vuildeeltjes op die niet door de zandfilterpomp zijn verwijderd. Controleer de filters elke twee weken en reinig ze indien nodig met filterreiniger of vervang ze wanneer ze beginnen te slijten. Jaarlijkse vervanging is aan te raden.

Hottubcover gebruiken

Een goede cover is onmisbaar bij het minimaliseren van warmteverlies, verdamping en tegengaan van ongewenst vuil zoals insecten of vallende bladeren. Sluit altijd de cover na gebruik van de hottub om energiekosten laag te houden en minder tijd te hoeven steken in de schoonmaak. Hoe schoner je hottub is, hoe langer deze naar behoren zal blijven functioneren. 

Het correct onderhouden van je hottub vereist voortdurende aandacht, maar hoeft geen tijdrovende klus te zijn. Door deze eenvoudige onderhoudstips toe te passen zal je hottub altijd klaar zijn voor gebruik, vrij zijn van schadelijke micro-organismen en de juiste balans aan chemicaliën hebben. Vergeet niet dat regelmatige controle en onderhoud niet alleen bijdragen aan een prettige ervaring maar ook helpt voortijdige reparaties te voorkomen.

Downloading our folder

To download our folder we require you to fill in your name and email address.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.