Zo zorg je ervoor dat je tuin en interieur naadloos in elkaar overlopen

Het naadloos laten overlopen van je tuin en interieur van Grando is een populaire trend. Niet zo gek dus dat het steeds vaker terug te zien is. Kies je ervoor om buiten en binnen met elkaar te verbinden? Dan creëer je een gevoel van ruimte en eenheid in je huis. Dit zorgt niet alleen voor een harmonieuze uitstraling. Het zorgt ook nog eens voor een praktische en uitnodigende leefomgeving. Of je nu een grote tuin hebt of een klein terras. Met een aantal slimme aanpassingen kun je ervoor zorgen dat je tuin en interieur naadloos in elkaar overgaan. In dit blog kom je er net even wat meer over te weten.

Gebruik dezelfde kleuren en materialen binnen en buiten

Een van de meest effectieve manieren om je tuin en interieur met elkaar te verbinden? Dat is door consistent gebruik te maken van kleuren en materialen. Kies bijvoorbeeld dezelfde kleurenschema's voor je meubels, accessoires en vloeren. Dit zorgt voor een perfect en erg mooi samenhangend geheel. Je kunt dit op verschillende manieren bij jou in huis realiseren. Materialen zoals hout, natuursteen of beton kunnen binnen én buiten gebruikt worden. En maak je de keuze voor een houten vloer die doorloopt naar een houten terras of een tegelvloer. Ook dit versterkt het gevoel dat beide ruimten één geheel vormen.

Maak gebruik van grote ramen en glazen schuifdeuren

Een directe manier om binnen en buiten met elkaar te verbinden? Dat is door het plaatsen van grote ramen of glazen schuifdeuren. Dit zorgt ervoor dat er veel natuurlijk licht naar binnen komt. Maar ook dat je een onbelemmerd uitzicht hebt op de tuin. Open je de deuren van je woning? Dit vervaagt de grens tussen binnen en buiten helemaal. Dit is vooral fijn in de warmere maanden, omdat je zo gemakkelijk van binnen naar buiten kunt lopen en je tuin een verlengstuk van je woonkamer wordt.

Creëer een overdekte buitenruimte

Heb je een overdekte buitenruimte? Zoals een veranda of een pergola? Dit kan helpen om je tuin en interieur beter met elkaar te laten samensmelten. Deze overgangen zorgen voor zowel bescherming tegen de elementen als een gevoel van intimiteit. Je kunt de overdekte ruimte inrichten met comfortabele zitmeubels, verlichting en decoratie. Op deze manier voelt het als een verlengstuk van je woonkamer aan. Door de overkapping kun je ook op minder zonnige dagen van je tuin genieten, terwijl je toch beschut zit.

Gebruik dezelfde stijl en meubels

Kies voor dezelfde stijl bij het inrichten van je interieur en tuin. Heb je binnen een moderne, minimalistische stijl, bijvoorbeeld van Grando? Laat deze stijl dan ook terugkomen in je tuinmeubilair. Ga voor strakke lijnen en functionele ontwerpen. Voor een bohemien interieur kun je buiten dezelfde warme kleuren en materialen zoals rotan, hout en stoffen gebruiken. Je zorgt voor een stukje eenheid en tilt de sfeer van je interieur direct naar een hoger niveau. Redenen genoeg dus om je hier eens wat meer in te gaan verdiepen.

Zorg voor een natuurlijke overgang door het gebruik van planten

Planten spelen een grote rol in het laten overlopen van binnen naar buiten. Breng de natuur naar binnen door binnenplanten te gebruiken. Maar kies ook meteen planten die passen bij de beplanting in je tuin. Grote kamerplanten in de buurt van ramen of deuren geven het gevoel dat de tuin naar binnen komt. Buiten kun je potten en plantenbakken plaatsen die je qua stijl en beplanting afstemt op de binnenruimte. Dit zorgt voor een vloeiende overgang en een rustgevende sfeer. Een groen geheel verbindt binnen en buiten met elkaar vanaf het eerste moment.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.