Zo creëer je een open keuken met een overgang naar de tuin

Droom jij van een open keuken met uitzicht op je tuin? Logisch! Want wat is er nou fijner dan koken met een uitzicht op de tuin. Lekker buiten eten in de zomer, genieten van tijd met elkaar en de seizoenen voorbij zien komen terwijl jij je tijd spendeert in je prachtige nieuwe keuken. Een keuken creëren met een overgang naar de tuin is een investering, maar het is echt een toevoeging waar je jezelf de komende jaren nog heel veel keren voor zal bedanken. Dus wil jij weten hoe jij jouw droomkeuken tot leven kan brengen? Lees dan maar snel verder. 

Een kwalitatieve keuken als basis 

Voordat je kunt nadenken over het uitzicht en de overgang naar de tuin, moet je natuurlijk eerst een goede keuken als basis hebben. Je wilt een kwalitatieve keuken die mooi past in jouw interieur. Maar je wilt ook een keuken die functioneel is, zodat je optimaal kunt profiteren van dat prachtige uitzicht op de tuin. Mandemakers Keukens is dan een perfecte keuze. Zo combineer je kwaliteit, flexibiliteit en ontzettend veel keuze uit een uitgebreid assortiment met prachtige keukens. 

Een binnen-buiten leefruimte 

Als je echt een overgang wilt creëren tussen je keuken en je tuin, dan moet je meer doen dan alleen het kopen van een keuken. Je wilt een leefruimte creëren die binnen en buiten combineert. Zo krijg je het beste van beide werelden: de vrijheid van buiten en de luxe van binnen. Je moet vooral ook zelf bepalen wat je wilt. Wil je een schuifdeur in de keuken toevoegen? Of liever openslaande deuren? En ga je buiten een overkapping maken of ga je voor een compleet overdekte veranda? Natuurlijk ligt dat er ook aan hoeveel je wilt investeren in dit project. Zorg dat je je wensen op een rijtje hebt voordat je iets aanschaft. 

Een open indeling met een goede flow 

Een open keuken met een overgang naar de tuin is niet alleen een droom omdat het er mooi uitziet, het is ook gewoon heel erg functioneel. Je hebt veel meer ruimte en het is de perfecte plek voor al je festiviteiten. Een gezellig etentje met vrienden, een barbecue of een echte fuif: met zo’n keuken is alles mogelijk. Je wilt natuurlijk wel dat de keuken ook voor alledaags gebruik fijn is. Daarom moet je goed nadenken over welke keuken je kiest en hoe je deze gaat indelen. De indeling van de keuken is heel belangrijk, je wilt een keuken die past bij jouw routine zodat je een fijne flow hebt tijdens het koken. Als je een keuken wilt met een overgang naar de tuin, dan is een open keuken heel erg fijn. Dat gevoel van ruimtelijkheid is de perfecte connectie tussen binnen en buiten. 

Breng de natuur van binnen naar buiten 

Je wilt natuurlijk een keuken met een overgang naar de tuin omdat je graag buiten bent. En als je dan zo houdt van de natuur dan wil je deze natuurlijk ook in je keuken brengen. In de keuken is er genoeg plek voor natuur: maak plek voor planten, leg een kruidentuintje aan en zorg voor frisse bloemen op tafel. Dit zijn de kleine details die je tuin echt met je keuken verbinden zodat je hier volop van kan gaan genieten als alles dadelijk klaar is. Vergeet niet om het helemaal af te maken met decoratie, mooie kleurtjes en natuurlijk sfeerverlichting. Want als je lekker romantisch bent aan het dineren, dan doe je dit natuurlijk wel met het sfeerlicht aan! Tip: voor een keuken zijn dimbare lichten heel handig. Dan kun je tijdens het koken wel het grote licht gebruiken, maar kun je het ook weer dimmen als je gezellig wilt eten samen. 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.