Meestgelezen artikelen
Review: Beste draagbare barbecues van 2023
Dé tuintrend van deze zomer: De pizzaoven
Stappenplan: Vijver aanleggen in 10 stappen
Het kiezen van een goede en flexibele parasol voor in de tuin is niet de meest eenvoudige taak die er is. Er zijn namelijk veel verschillende soorten parasols, die elk hun eigen toepassing hebben. Een stevige zweefparasol is een van de beste keuzes die je kunt maken als je een passende parasol voor in de tuin zoekt. Wat zijn zoal de voordelen en nadelen van een zweefparasol? En hoe bepaal je welke zweefparasol voor jou geschikt is?
Een van de grootste voordelen van een stevige zweefparasol is dat deze op meerdere manieren te kantelen is. Zo kun je de zon vanuit diverse posities goed tegenhouden, ook als het al later op de dag is of het begin van de avond. Daarbij is het praktisch dat een stevige zweefparasol ervoor zorgt dat je geen last hebt van de draagstok als je op je loungebank of tuinset zit. Ten slotte valt qua modellen, kleuren en soorten zweefparasols veel te kiezen, vaak voor aantrekkelijke prijzen. Zoek je een specifieke zweefparasol dan hoef je dus niet bang te zijn dat je er geen gaat vinden. Nadelig aan zweefparasols is dat ze iets minder stabiel zijn dan de traditionele staande parasol. Dit merk je met name als het hard waait. Een zweefparasol kan dan veel wind vangen en flink heen en weer gaan schudden.
Het eerste aandachtspunt bij de keuze voor een zweefparasol is het basismateriaal. Je kunt kiezen voor een houten, stalen of aluminium frame. Staal is het voordeligste, maar niet het sterkste materiaal. Aluminium is wat duurder, maar sterker en een goede keuze als je in een winderig gebied woont. Wil je een zweefparasol met een meer natuurlijke uitstraling, dan is een houten frame een goede optie. Verder kun je gaan voor verschillende soorten parasoldoeken. Acryl is een veel gekozen stofsoort. Deze stof houdt bijna al het zonlicht tegen en is goed bestand tegen regenbuien en hagel. Een parasoldoeken van textiele laat meer licht door. Verder is er nog olefin. Deze stof kenmerkt zich door de sterkte van het materiaal en kan nauwelijks scheuren. En polyester is weer wat goedkoper en dus ook een optie. Ten slotte zitten er verschillen in de parasolvoet. Kies in ieder geval voor een wat grotere voet waar veel gewicht op geplaatst kan worden.