Meestgelezen artikelen
Review: Beste draagbare barbecues van 2023
Dé tuintrend van deze zomer: De pizzaoven
Stappenplan: Vijver aanleggen in 10 stappen
Wie houdt er nou niet van een heerlijke barbecue tijdens de warme zomerdagen? Een heerlijk stukje vlees met wat groentes grillen om samen met familie en vrienden ervan te genieten! Toch zijn er een aantal veelvoorkomende fouten die gemaakt worden tijdens het barbecueën. Of je nou een beginner bent of expert, er zullen altijd wel dingen zijn die niet goed gaan. In deze blog bespreken we 5 veel gemaakte fouten en de mogelijke oplossingen ervoor. Zo kan jij deze fouten vermijden en gaan voor een succesvol grillfeest.
Een veelgemaakte fout is dat mensen direct beginnen met grillen zodra de barbecue aangaat. Het probleem zorgt ervoor dat dit kan leiden tot ongelijkmatige garing van het vlees. Ook kan het ervoor zorgen dat het vlees vast blijft plakken aan het rooster. De oplossing hiervoor is door de barbecue altijd een minuut of 15 te laten voorverwarmen. Dit zorgt ervoor dat het rooster genoeg is om eten erop te grillen.
Een andere veelgemaakte fout is dat er te veel eten op de barbecue gezet wordt. Het probleem hierbij is dat al het eten dan niet genoeg ruimte heeft om goed gaar te worden. Ook kan het leiden tot een vertraagd kookproces. Een goede oplossing hiervoor is door niet te veel eten tegelijkertijd te grillen. Laat hierbij ook voldoende ruimte tussen het vlees of ander voedsel zodat de hitte op een goede manier bij het voedsel kan. Als je toch moet grillen voor een grotere groep, dan is het handig om in porties te grillen.
Wat vaak wordt fout gedaan tijdens het barbecueën is het te vaak omdraaien van het vlees. Het te vaak omdraaien van het vlees kan het grill proces verstoren en kan ook leiden tot vlees dat niet goed gaar is. De oplossing hiervoor is om het vlees te laten rusten. Geef het de tijd om goed gaar te worden aan een kant voordat je het omdraait. Het is handig om het vlees slechts een of twee keer te draaien. Hiermee zorg je ervoor dat er een mooi korstje ontstaat wat zorgt voor een gelijke garing van het vlees.
Een andere veelgemaakte fout is het niet goed schoonmaken van de barbecue. Hierdoor kunnen voedselresten en vet blijven plakken aan het rooster. Dit kan uiteindelijk leiden tot een slechte smaak en rookontwikkeling. De oplossing hiervoor is door na elke barbecue het schoon te maken. Je kunt hierbij gebruikmaken van een grillborstel en een sopje om het de roosters te reinigen.
Ben jij nou op zoek naar een nieuwe barbecue? Dan kan je hiervoor een kijkje nemen bij HANOS SHOP. Hier kan je terecht voor een groot assortiment met barbecueën.Ook voor de juiste barbecue accessoires kan je terecht bij HANOS SHOP.